Zes weken stage

Zes weken stage

Maandag 6 Maart – vrijdag 10 Maart

De week begon met een vrije dag, deze heb ik gebruikt voor onder andere mijn laatste speurtocht naar een minor. Wat zeker succesvol is geweest! Voor de Nuon Chat opdracht moesten een aantal teksten worden aangepast om het concept nog iets scherper aan te tonen naar de klant. Deze schermen heb ik aangepast zodat het voor de deadline verzonden kon worden.

Vervolgens heb ik het eerste stukje van mijn onderzoek van de stageopdracht in blog vorm online gezet. Hierbij heb ik gekozen om te beginnen met de trends die ik heb onderzocht en wat voor resultaten hieruit zijn gekomen. Daarnaast heb ik de doelgroep inzichtelijk gemaakt en de adviezen voor deze doelgroep duidelijk gemaakt.

Toen ik hiermee klaar was kon ik beginnen aan een nieuwe opdracht voor Total. Hier mocht ik met een concept komen dat draaide om een rad van fortuin, na een paar schetsen te hebben gemaakt kwam ik met een concept dat uitgewerkt kon worden als voorstel. Het leuke hieraan vind ik dat omdat het een interactie met beweging  gaat ik even snel een animatie kan maken die het net wat specialer kan maken naar de klant.

Maar het spannendste deze week was de donderdag, ik zou meegaan naar Nuon. Het kantoor zit in Amsterdam waardoor ik er al een halve ochtend op had zitten voordat ik er aankwam met het OV, maar ik wilde graag een keer mee met een overleg. Maar voordat ik naar binnen ging bleek dat Jeroen vast zat in het openbaar vervoer en dat ik dus zeer waarschijnlijk het overleg zelf zou moeten houden. De bespreking viel mij alles mee, maar zenuwachtig was ik zeker! Het bood nuttige feedback van Nuon welke zeker in de app verwerkt zullen gaan worden.

Bij de bespreking heb ik veel aantekeningen gemaakt welke inzichtelijk moest worden voor de rest, dit is dan ook het eerste dat ik heb gedaan toen ik in dordrecht terug kwam. Op die manier zou ik alles nog goed weten en kunnen omschrijven. Deze aantekeningen zijn de volgende dag besproken, waarna er direct wat elementen konden worden doorgegeven en aangepast worden.

Ook heb ik voor total de schermen uitgewerkt en dit samen met de animatie in de presentatie voor de klant gezet.