De vierde week alweer!

De vierde week alweer!

Maandag 20 Februari – vrijdag 24 Februari

Bij het openen van het bijgehouden logboek op maandag kwam het besef dat ik inmiddels aan mijn vierde week van stage ben begonnen, het gaat zo snel! Zoals de week ervoor was afgesproken zou maandag ook Janwillem langskomen voor het eerste stage bezoek, maar ik begon met de Ziggo schermen vormgeven.

Tijdens het bezoek werd besproken waarom ik voor Mobile water heb gekozen als stageplaats, het kwam per toeval op mijn pad en sloot perfect aan bij wat ik dit half jaar wilde gaan doen en leren. Maar ook werd gesproken over de werkzaamheden, de stageopdracht en de deliverables voor de stage periode. Uit dit gesprek is ook deze blog voortgekomen, er mag zelf worden gekozen voor een vorm om bij te houden wat er gedaan, geleerd en ervaren wordt gedurende het halve jaar. Een overzichtelijke, en passende vorm leek voor mij om hier een blog over bij te houden welke inzichten geeft in iedere week, de werkzaamheden en de stage opdracht.

Verder was er net als iedere maandag even een korte team meeting waarbij wordt besproken wat de planning is, waar iedereen mee bezig is, of er problemen zijn en alles wat besproken moet worden. Deze week zou voor mij in het teken gaan staan van Ziggo, het is een vrij lastige opdracht omdat er veel informatie in een paar klikken voor de gebruiker gefilterd zal moeten gaan worden om hem aan de juiste informatie te helpen.

Dit zorgt ervoor dat deze week een heel iteratief proces is geweest waarbij telkens werd vormgegeven, besproken en feedback werd gegeven, om vervolgens weer een nieuwe slag te kunnen maken. Waar ik in het begin nog moeite had met de stijlgids van Ziggo en de vele informatie die verwerkt moest worden in de app, werd dit gedurende de week steeds duidelijker en kon de mock up steeds verder worden uitgewerkt.

Naast Ziggo kwam er van Nuon nog de vraag of het logo verwerkt kon worden in de quiz, hiervoor zijn 2 verschillende mogelijkheden gemaakt welke wederom weer naar Nuon zijn gestuurd voor feedback.