20 weken stage

20 weken stage

Maandag 12 juni – vrijdag 16 juni

Door de onverwachte wending op vrijdag kon ik deze week beginnen met het bijwerken en afronden van verslagen waar ik vorige week mee bezig was. Een voorbeeld hiervan is het weekverslag van vorige week. Maar ook had ik vrijdag met Saskia afgesproken om voor het marketing plan te gaan zitten, gelukkig kon ze tijd vinden om hier toch nog even samen aan te zitten.

Verder heb ik mijn blog weer bijgewerkt, alle tekst stukjes die ik nog niet op de blog had gezet (maar in een los document) probeer ik deze week te verwerken.  Waarschijnlijk was het handiger om dit direct op mijn blog te zetten, maar het is ook wel weer erg leuk om te zien wat ik heb gedaan en waar ik tegenaan liep of wat juist goed ging.

Omdat er meerdere grotere en kleinere werkzaamheden gedaan moesten worden heb ik een kleine planning gemaakt. Zo heb ik een overzichtje waar ik sta deze week en kan ik een structuur aanbrengen.

Zo moeten voor de Vodafone happy check details worden uitgewerkt en andere pagina’s, maar ook het marketing plan bijvoorbeeld.

Allereerst ben ik begonnen met het uitwerken van een aantal vragen voor de happy check van Vodafone, hiervoor kreeg ik een mail met de eerste reacties en feedback op de schetsen die gemaakt waren.

Verder ben ik kort bezig geweest aan het marketingplan en heb ik in de middag een korte test gedaan voor een project dat live zou gaan. Dit was voor mij de eerste keer dat ik dit project zag wat mij geschikt maakte om het te testen, maar wat er tevens voor zorgde dat ik het lastig vond om te gebruiken, zeker omdat ik in principe niet de doelgroep ben.

Voor de Vodafone happy check heb ik kort met Jeroen gekeken naar welke schermen we hebben en welke erbij moeten of aangepast moeten worden. Er waren flink wat vragen van Vodafone dus het was ook makkelijker voor mij om hier samen naar te kijken, zeker omdat Jeroen daar alles heeft besproken en dus meer inzichten kon geven over welke onderdelen prioriteit kregen.

Op basis van deze bespreking kon ik dan ook door met de screen ontwerpen. Doordat de landingspage al scherp was bestond dit voornamelijk uit kleine aanpassingen, de grootste uitdaging zat in de vervolg pagina of pagina’s. Hier is uiteraard wel de beurs survey als inspiratie aan te halen, maar dit is niet te vergelijken met het uiteindelijke doel van de happy check voor Vodafone.

Na verschillende verdelingen te hebben geprobeerd heb ik een verdeling gevonden die ik het meest vond werken. Hierop heb ik dan ook mijn ontwerp gebaseerd. Tussendoor heb ik kort besproken welke schermen ik had en of dit nog overeenkwam met de visie en wensen van Vodafone.

In de middag was er een korte teammeeting, normaal zijn deze op maandag, maar door de drukte dit keer iets later. Ik merk dat naarmate mijn periode hier dat ik veel meer over de projecten weet, of ik hier nu zelf aan meewerk of niet. En dit vind ik wel opvallend omdat dit in het begin natuurlijk niet altijd zo is geweest, wat logisch is maar het ook leuk maakt om het nu wel te weten.

Een van de dingen die ik kon delen tijdens de meeting was het event op Avans over social selling waarvoor ik me samen met Saskia heb aangemeld. De gedachte hierachter is om meer te weten te komen over de marketing op social omdat we hier stappen mee willen zetten voor Mobile water.

Verder heb ik gewerkt aan de vacatures, hier zijn wat aanpassingen gemaakt om het geschikter te maken voor onder andere social. Ook heb ik de Facebook post die Saskia heeft geschreven nagekeken en aangepast op een manier die mij geschikter leek.

Donderdag heb ik gewerkt aan dit weekverslag, ik had van eerder deze week enkel korte stukken bijgehouden en dit moest nog een lopend verhaal gaan vormen. Tevens ben ik nog verder gegaan met de andere posts, hier zit flink meer tijd in dan ik had verwacht. Zeker omdat ik het telkens heb bijgehouden.

Vrijdag ben ik ook verder gegaan met de verslaglegging, heb ik een aantal tests uitgevoerd met de afgeschermde posts van de opdrachten en is de eerste social post voor mobile water online gegaan.