17 weken stage

17 weken stage

Maandag 22 mei – Vrijdag 26 mei

De opdrachten en vacatures waarbij ik vorige week al had meegedacht heb ik maandag verder uitgewerkt en afgerond. Door een aantal termen iets aan te passen en de opmaak om te gooien zal het hopelijk een geschikte stagiair aanspreken. Ook heb ik besproken welke opleidingen eventueel kunnen aansluiten, maar voor Mobile Water heeft CMD veel voordelen waardoor dit de beste match zal zijn.

Daarnaast kwam feedback van Nuon binnen, een aantal afbeeldingen moesten worden vervangen om aan de nieuwe stijl te voldoen. Tevens waren er wat aanpassingen in de tekst die eerder was aangeleverd en was het verzoek om 1 van de illustraties aan te passen.

Vooral dit laatste punt vond ik grappig, omdat voor deze illustratie een bronbeeld van Nuon zelf is gebruikt. Waardoor het geheel aan de eisen zou moeten voldoen. En dat beelden die zelf zijn ontworpen of ver zijn aangepast vaak juist beter worden ontvangen.

Na de illustratie aangepast te hebben kon de tekst worden aangepast. Hiervoor heb ik een overzicht gemaakt met alle vragen en deze met Marijn in de database gezet. Vervolgens heb ik de quiz weer doorlopen om te zien of er fouten in zaten hierbij kwam ik 2 elementen tegen. 1 die opgelost gaat worden met frontend en 1 die direct in de tekst aangepast kon worden.

Dinsdag ben ik direct de illustraties gaan bijsnijden zodat ze doorgevoerd kunnen worden in de quiz. En heb ik deze blog weer bijgewerkt.

Tevens ben ik gaan werken aan concepten voor een aansprekende demo site. Hierbij ben ik eerst veel uitgegaan van de opmaak die er nu is, omdat deze als positief wordt ervaren. Echter ben ik hier voor nu even vanaf gestapt omdat ik kon merken dat het mij beperkte in het ontwerpen. En omdat ik niet 100% zeker ben dat de huidige vorm de beste vorm is.

Verder ben ik meegegaan voor een snelle test van een applicatie voor total. Hier heb ik zelf niet aan meegewerkt aan het concepten, vormgeven of realiseren maar ik heb er wel veel over gehoord. Er moest voor nu worden gekeken of de code die wordt geboden aan de gebruiker maar 1x geldig is. Een bijkomend voordeel was dat ik van deze test een paar eenvoudige foto’s kon maken die gebruikt kunnen worden op facebook en linkedin, uit mijn onderzoek is namelijk gebleken hoeveel kansen hier nog liggen voor Mobile Water.

De laatste dag van deze week, woensdag, ben ik verder gegaan met een voorstel voor de demo/inspiratie site van mobile water. Zoals ik eerder in de week al nadacht over het aanpassen van de huidige structuur heb ik dit nu ook voorgelegd. Waarbij inderdaad mijn verwachting waar bleek te zijn. De beide sites zijn los van elkaar tot stand gekomen, 1 die in een middag is gerealiseerd en 1 die half is afgerond waardoor telkens kleine wijzigingen worden doorgevoerd.

Dit gaf mij dan ook de vrijheid om een geheel nieuwe flow, structuur en ervaring te ontwerpen. Dit ben ik begonnen door concept schetsen te maken van idee├źn die ik al eerder had bedacht.

Daarnaast heb ik tussendoor met Kevin (front end developer) gecommuniceerd over de wensen en eisen van Nuon voor het live gaan van de applicatie. Aan het einde van de dag was dit rond en kon ik dit doorspelen naar Jeroen. Het is wederom wachten op feedback dus!

Ik kan merken, dat ondanks dat deze week kort is ik wel veel gedaan heb gekregen. Ik hoop dat ik in de korte tijd die ik nog hier heb de demo site en gewone site kan afronden, social adviezen kan opstellen en natuurlijk mijn stage opdracht kan afronden.