16 weken stage

16 weken stage

Maandag 15 mei – vrijdag 19 mei

Deze week begon met Nuon, deze wilde graag het type ‘waar/niet waar’ vragen toevoegen aan de quiz en vroeg om een voorstel hoe dit eruit zou komen te zien. Omdat er al vrij veel vraag soorten in de quiz zitten wilde ik gebruik maken van de vormgeving dan de andere vragen zodat het wel een geheel zou blijven.

Omdat Nuon zelf al een beeld had van hoe ze dit zouden willen had ik deze versie uitgewerkt en een versie die mij beter leek. Dit omdat op de Nuon versie erg veel tekst gebruikt zou gaan worden, maar helaas wilde nuon toch door met de ‘veel tekst variant’.

Verder heb ik de blogpost online gezet van vorige week, hierin heb ik mijn ervaringen over de beurs gedeeld. Na dit te hebben gedaan besloot ik te kijken naar de ontwerpcriteria die ik heb opgesteld voor mijn opdracht. En hier een slag op te maken door te bepalen hoe deze eisen tot uitting komen in een concept.

Ook zat ik nog altijd met de vraag hoe haalbaar AR is, dit omdat het mooi in mijn onderzoek zou passen maar ik niet wist hoe ik dit in een concept kon verwerken. Hieruit bleek ook dat AR pas over 20 tot 30 jaar optimaal zal werken en mensen hiermee om zullen kunnen gaan. Dit is dan ook de hoofdreden dat ik hier waarschijnlijk niet mee verder wil.

Daarna heb ik kort besproken met Jeroen om mijn onderzoek tot dusver in een presentatie vorm te zetten zodat we hier harverwege/eind van de week even naar konden kijken. Ik wilde graag even advies over welke richting ik op zou gaan met het concept/advies omdat hier heel veel richtingen voor zijn.

Tevens heb ik de plannen ontvangen die we eerder hadden besproken, zo weet ik waar ik de komende periode aan kan werken. Zo denk ik bijvoorbeeld mee over aanpassingen aan de demo site en een social communicatie strategie voor mobile water.

Daarna heb ik een dag besteed aan het ordenen van mijn onderzoek, dit is al aardig inzichtelijk op de blog maar door alles nog een keer langs te gaan zag ik wat de relevante stukken waren om te tonen. Tevens gaf het me inzicht in een planning die ik kon voorleggen.

 

Donderdag kwam ter sprake dat Jeroen twijfelde over wat hij moest/kon doen met de contacten die waren opgedaan gedurende de beurs. Mijn advies was dat het inmiddels een week geleden was dus dat dit het perfecte moment is om contact op te nemen. De bezoeker heeft wat tijd gehad om alle informatie te verwerken en kan herinnerd worden aan het gesprek. Mij leek het dan ook verstandig om 1 algemene mail te maken welke kon worden aangepast op iedere bezoeker. Zo zouden deze ieder een persoonlijke mail ontvangen, naar de belofte van Mobile Water, en was dit in relatief korte tijd te realiseren.

Ook heb ik de presentatie voorgelegd met mijn onderzoek, tijdens het maken vond ik al dat het veel was en vond ik het lastig om te selecteren zonder informatie te missen. Maar tijdens het presenteren bleek dit nog lastiger waardoor we er ongeveer 1,5 tot 2 uur over hebben zitten praten. Gelukkig gaf dit mij wel meer richting voor volgende stappen.

Omdat er inmiddels ook weer contact was geweest met Nuon moesten er 5 vragen/antwoorden worden uitgewerkt in een mock up dit is dan ook wat ik in de middag heb gedaan. Maar omdat ik zelf een aantal dingen zag die ik eigenlijk anders wilde doen heb ik aan het einde van de dag voorgelegd wat ik had ontworpen met een toelichting bij wat ik anders wilde doen.

 

Mijn visie bleek goed overeen te komen en vrijdag zou ik dan ook verder gaan om deze aanpassingen in de mock ups door te voeren. Ook ben ik nog doorgegaan met het bijhouden van de blog van deze week.

En heb ik een start gemaakt met het aanvullen en aanpassen van de stage opdracht en vacature voor het zoeken van een stagiair na de zomervakantie. En zou ik meedenken welke studierichtingen interessant zouden kunnen zijn. Binnen CMD zijn 4 verschillende verdiepingen in jaar 3 waarvan ze (bijna) allemaal goed zouden aansluiten. Maar ook grafische studies zouden goed kunnen aansluiten.

Tot slot heb ik deze week contact opgenomen voor het plannen van de eindpresentatie, deze staat gepland op 4 juli.