15 weken stage

15 weken stage

Maandag 8 mei – vrijdag 12 mei

Na vorige week aan de beurs survey te werken en de call to action moest nog de vormgeving van de presentatie worden gedaan. Jeroen zou gaan spreken op de eerste beursdag en had hiervoor al een aantal keer zijn presentatie besproken. Waar nog geen aandacht aan was besteed was de vormgeving van zijn presentatie, dit was dan ook een stap die hij wilde gaan maken wanneer zijn presentatie af is. Maar omdat de beurs al zo dichtbij kwam had ik aangeboden te helpen.

Dit had voor mij het voordeel dat ik ook direct kon leren hoe presentaties hier worden gehouden, wat ik natuurlijk bij klanten wel weet maar bij een beurs is dit toch anders. En dat ik op een andere manier met vormgeven bezig was.

In de middag waren een aantal van de sheets af en deze konden direct worden gebuikt bij de oefenpresentatie. Hierbij zou jeroen de presentatie houden voor iedereen die op kantoor is.

 

Op basis van deze presentatie kwamen we wat elementen tegen die net anders verteld moesten worden voor een kloppend verhaal en bleken de nieuwe sheets beter ontvangen te worden.

Ook werd het advies gegeven om voorbeelden te gebruiken waar mobile water al aan heeft gewerkt. Dit was iets wat ik al eerder had genoemd maar een beetje op de achtergrond was geraakt, maar door het nu nogmaals te horen werd toch besloten dit nog te verwerken.

Dinsdag ben ik dan ook wederom doorgegaan met de presentatie vormgeving en werden de voorbeeld cases verwerkt in de presentatie door screen recording. Deze heb ik gemaakt omdat ik nog van het game blok wist hoe dit gedaan werd.

Kort daarna wilde ik even de presentatie tot dusver doornemen met Jeroen wat vrij positief was, tot het moment dat powerpoint vastliep.. En wat ik al vreesde bleek waar, het werk van deze ochtend (9 tot half 11) was nog niet compleet opgeslagen. Een fout waar ik niet blij mee was maar waardoor ik wel weer even op het belang van opslaan ben gewezen.

Gelukkig wist ik nog wat ik allemaal had gedaan en kon ik het in korte tijd weer terug zetten maar het is zeker iets dat ik de volgende keer wil voorkomen!

 

Tussen het werken aan de presentatie door kwam ook de vraag of ik een logo kon maken voor een app die ingediend zou gaan worden. Het enige punt was dat dit eigenlijk zo snel mogelijk gedaan moest worden omdat het zo snel mogelijk ingediend moest worden. Voor mij hield het dan ook in dan ik met 2 opdrachten zat die beide liever nu dan later af moesten zijn.

Gelukkig hoefde het logo niet ingewikkeld te zijn en door het opzetje wat ze in gedachten hadden kon ik in een kwartier met 3 logo voorstellen komen. Hiervan is er dan ook 1 goedgekeurd die direct is ingediend. Een punt wat ik hiervan heb geleerd is hoe ik op een snelle manier kan schakelen om toch met een goed resultaat te komen. Natuurlijk zou ik liever meer tijd besteden aan het logo, maar wanneer deze tijd er niet is weet ik nu dat ik toch iets kan opleveren.

Na deze korte opdracht ben ik weer snel verder gegaan met de presentatie. Ook kwamen de stickers binnen die op de nfc tags geplakt zouden gaan worden. Omdat we in de survey met emoticons werken leek het me een leuk idee om deze ook op de tags te plakken, dit werd vorige week goed ontvangen en ze kwamen dus nu binnen.

 

Na de middag nog hard te hebben gewerkt en langer te zijn gebleven (een uur) was de presentatie klaar voor de beurs! Dus ik kon met een gerust gevoel de dag afsluiten.

Woensdag begon de beurs om 9 uur, zelf sloot ik om half 11 aan. En ik kan wel zeggen; ik was flink zenuwachtig ondanks dat ik zelf niet veel ‘moest’ doen. Ik was dan ook meegegaan met 2 doelen. Allereest om te zien hoe de beursapplicatie ontvangen ging worden en hoe de presentatie ontvangen ging worden. En de tweede reden om zelf te leren van deze beurs. Ik weet dat ik moeite heb met mensen aanspreken, op mensen afstappen, een ‘verkoop’praatje maken en dit liever aan andere overlaat.

Mijn doel op de beurs was dan ook niet direct om dit wel zelf te gaan doen, maar voornamelijk om te kijken hoe anderen dit deden om hiervan te leren. En daarnaast was het natuurlijk ook leuk om op de beurs rond te kijken wat anderen bedrijven aanbieden en doen.

Donderdag wilde ik ook graag nog even aansluiten omdat de woensdag vrij rustig was geweest. En omdat ik ook nog even verder wilde werken had ik afgesproken de ochtend thuis te werken en rond de middag weer op de beurs aan te sluiten.

Wederom kon ik tijdens het thuis werken merken dat ik het prettig vind om op kantoor te zitten. Ik krijg genoeg gedaan wanneer ik thuis ben, maar zit minder rustig te werken dan wanneer ik in Dordrecht werk.

De middag ben ik zoals gezegd weer naar de beurs gegaan, ik hoorde dat het de ochtend flink drukker was geweest, maar helaas voor mij bleef de middag weer rustig. Maar ondanks de rustige dagen heb ik veel van de beurs kunnen leren en ook inzichten over mijn eigen ‘houding en handelen’ gekregen. Ik zal niet zeggen dat ik de volgende keer op een beurs iedereen durf aan te spreken, maar door anderen dit te zien doen weet ik wel beter hoe je dit kunt aanpakken. En ook heb ik nu gezien dat heel veel mensen het lastig vinden en dat ik hier dus ook zeker niet de enige in ben.

Tijdens de beurs kwam van Vadafone ook het verzoek om mee te denken met een leuke interactie voor prepaid klanten. Hierbij moet de brug worden geslagen tussen Vodafone en Ziggo omdat wanneer een consument bij beide bedrijven klant is een aantal voordelen kan ontvangen.

Hiervoor was al een idee dat uitgewerkt moest worden, hier ben ik dan ook vrijdag mee bezig geweest. Echter bleek tijdens het bespreken dat een andere collega wist dat de vraag van Vodafone net iets anders in elkaar zat dan ik had gehoord. Na met zijn drieën even te hebben besproken wat Vodafone zou verwachten, werd het voor mij duidelijk welke flow er ontworpen moest gaan worden. Echter had ik maar tot een uur of 3/4, op dat moment was het 10/11 uur, waardoor ik maar een klein deel kon gaan aanpakken.

Ik kon merken dat ik deze tijddruk soms handig vond, want ik had een duidelijk moment om naartoe te werken, maar ook vond ik het soms zo ‘benauwend’ dat ik vastliep. En dit vastlopen wil ik juist niet als ik maar kort de tijd heb! Gelukkig heb ik uiteindelijk 2 conceptjes kunnen opleveren, ik denk dat ik met meer tijd met betere en meer ideeën had kunnen komen maar vind het alsnog leuk dat ik in deze korte periode toch iets heb kunnen ontwikkelen.