11 weken, de helft alweer!

11 weken, de helft alweer!

Maandag 10 April – vrijdag 14 April

Maandag begon ik de ochtend door thuis te werken, dit omdat ik in de middag mee zou gaan naar Vodafone Ziggo en het met oog op reizen handiger was.

Wat ik al vrij snel merkte, en eigenlijk ook wel weet, is dat ik het toch echt prettiger vind om op kantoor te werken in plaats van thuis. Uiteraard begon ik netjes op tijd en heb ik ook zeker veel gedaan gekregen, maar wanneer ik op kantoor werk gaat het toch allemaal wat sneller en beter voor mijn gevoel.

Bij Vodafone Ziggo was er een bespreking over de opvolger van een eerdere opdracht die Mobile Water had gedaan voor het meten van klant tevredenheid. We mochten wat voorstellen doen voor technieken en hebben 2 concepten uitgelegd die wat verder waren uitgewerkt na onze eigen brainstorm vorige week.

We kwamen erachter dat ze toch naar net iets anders op zoek waren dan we eerst in gedachten hadden, maar door de bespreking werd dit wel geheel duidelijk.

Op de terugreis hebben Jeroen en ik dit doorgenomen om de eerste ideeën te noteren. Hier kon ik merken dat ik even iets meer moeite had met het brainstormen dan normaal omdat ik graag even de informatie verwerk voordat ik met concepten of ideeën kom. Dit was dus zeker iets wat me meer inzicht heeft gegeven over hoe ik normaal werk.

Dinsdag ben ik op basis van wat er besproken is verder gaan nadenken over mogelijke concepten om voor te leggen. Hiervoor heb ik eerst alles genoteerd en verwerkt wat er maandag is besproken. En ben ik gaan kijken wat de exacte flow was waar Vodafone Ziggo naar opzoek was. Ondanks dat dit slechts een paar minuten was geeft het een duidelijke richtlijn die je kan volgen voor de brainstorm. Want als ik nu erop terug kijk zaten we een halve tot hele stap verder dan wat ze in de bespreking aangaven te zoeken.

Vervolgens ben ik door middel van associeren gaan kijken wat voor ideeën ik had bij de vraag. Dit leidde tot 12 mini concepten die vervolgens gebruikt kunnen worden als startpunt voor een nieuwe brainstorm naast de ideeën die gisteren al waren genoteerd.

Tijdens deze brainstorm heb ik kort genoemd wat mijn inzichten waren door de bespreking en wat ik op basis van deze inzichten aan stappen heb gezet.

De ideeën die ik had genoteerd heb ik ieder kort toegelicht en hebben we besproken om te kijken of het een richting was die we op zouden kunnen gaan.

Vervolgens hebben we gekeken welke concepten het meest in de richting zaten die we zochten en leuk vonden. Hier kwamen 3 ideeën uit, deze zal ik verder proberen uit te werken in tekst, beeld en andere vormen die hierbij aansluiten.

Woensdag was de terugkomdag op Avans waardoor ik niet verder kon werken aan de ideeën. Hierbij werd informatie gegeven over de door Avans aangeboden minoren, maar dit was voor mij niet relevant omdat ik hier al een keuze in heb gemaakt.  Verder werd er informatie gegeven over het afstuderen. Maar het was vooral ontzettend leuk om iedereen weer even te zien en spreken!

Donderdag ben ik verder gegaan met de concepten voor Vodafone, hier had ik even wat start problemen omdat ik in dezelfde beelden bleef denken. Maar door wat schetsen te maken en vervolgens in photoshop en illustrator verder te puzzelen met de elementen die ik wilde gebruiken is de eerste mock up compleet!

Ik merk aan mezelf dat ik steeds beter de verhoudingen kan vinden tussen gegevens, informatie, eisen en wanneer ik moet beginnen met het werkelijke vormgeven om te voorkomen dat ik vast denk te lopen. En ondanks dat ik het ‘vastlopen’ altijd snel oplos is het beter om het te voorkomen.

Daarnaast heb ik mijn blog verder aangevuld, hier kwam ik erachter dat ik 1 week vergeten was online te zetten waardoor deze ontbrak. Gelukkig staat deze nu ook online en is het logboek weer helemaal compleet.

Maar wat is de week weer snel gegaan! Vrijdag heb ik wederom weer verder gewerkt aan de Vodafone Ziggo concepten. Inmiddels ben ik 3 (en een beetje) concepten verder. Ik heb weer dezelfde werkwijze toegepast waarvan ik begin te merken dat het beste voor mij werkt. Namelijk het eerst in tekst noteren waar ik aan denk en wanneer ik iets niet weet te verwoorden om dit te schetsen. Vervolgens ga ik verder in beeld nadenken door te schetsen, en als volgende stap dit in illustrator en photoshop vormgeven. Wanneer ik dan een opzet heb ga ik door met de volgende schermen van de app, waarbij ik vaak weer ditzelfde proces doorloop met vragen als ‘wat wil ik hier bereiken’, ‘hoe kan dit eruit zien’ of ‘waarom moet dit onderdeel op dit screen’.