Generation Z, video en VR

Generation Z, video en VR

In 2017 is 74% van het online verkeer video, mensen kijken gemiddeld 32 video’s per maand. Dit komt neer op meer dan 1 video per dag, maar bij mensen die veel op het internet zitten ligt dit cijfer veel hoger.

Van alle mensen kijkt 55% iedere dag een video, maar 59% geeft zelfs de voorkeur aan video over tekst. Voor marketing doeleinden lijkt video dan ook een zeer effectief middel, zo blijkt dat de helft van de mensen een video kijkt over een product voordat ze het product werkelijk zullen kopen.

Hierbij dient wel rekening te worden gehouden met de duur van de video, want 2/3 van de mensen geeft aan video’s te willen van minder dan 60 seconden. Maar ook wanneer mensen niet actief opzoek gaan naar een video zullen ze 2.6x langer blijven op een pagina waar video word aangeboden.

Een ander belangrijk element dat zeker niet vergeten kan worden is het gegeven dat 85% van de video’s op bijvoorbeeld Facebook word gekeken zonder geluid. Neem hierbij mee dat je 8 seconden hebt om de kijker vast te houden en dat de gehele video niet langer dan 60 seconden mag duren.

Generation Z

Maar ook wanneer specifiek word gekeken naar de meningen van generation Z zelf wordt duidelijk dat ondanks hun digitale media leven en ook zeker plaats is voor traditionele media. Ondanks dat er minder televisie wordt gekeken (51% ten opzichte van 74% in de vorige generatie) word er zeer positief gereageerd op goede campagnes en reclames die via traditionele media bij hen terecht komen.

In de digitale media dient rekening te worden gehouden met de voorkeuren van generation Z, video’s worden gekeken mits ze hier zelf voordeel bij hebben en/of wanneer delen van de video kunnen worden overgeslagen.

Daarnaast speelt design ook een belangrijke rol voor deze doelgroep, ze zullen het zien wanneer hier aandacht aan is besteed en herkennen goed ontwerp. Ook waarderen ze het toepassen van nieuwe en bijzondere technieken zoals VR en AR.

          

Het doel

Het inzetten van deze technieken zorgt ervoor dat een groter deel van de doelgroep geïnteresseerd raakt en het zal delen. Door het delen zullen tevens andere doelgroepen worden aangesproken, hierbij kan worden gedacht aan de leeftijdsgroepen.

Om dit delen te verwezenlijken is het belangrijk om te zijn waar de generatie zich bevind, veelal op social media, mobiel en laptop. Zorg er hierbij voor dat het merk wordt gezien als een levensstijl en houd contact met de doelgroep zodat ze trouw blijven aan het merk.